Categories

For chocoholics

Search suggestions

Our chocolate story
Our chocolate story
Our chocolate story
Our chocolate story

Our chocolate story

Team

2013

The first click of the Mojačokolada.si online shop took place in 2013. Since that first click, we have been offering a wide range of chocolate products. Today, our small chocolate shop contains more than a thousand different chocolate products! We can boast with the title of the sweetest online shop on the planet. With the slogan "Mojačokolada.si - the favourite place for chocoholics", we wanted to offer chocolate lovers a first-class quality selected products, easy shopping and good prices.

2019

After the first click in 2013, a new turning point for the chocolate team came. In 2019, BAM baking products gradually saw the light of day in the confectionery world. One of the first to hit the shelves online were chocolate drops, which differ from other baking chocolates precisely because of their drop shape, which allows even and easy melting. Chocolate drops have created many great desserts, so 2019 will go down as a complete turning point in our chocolate story. Chocolate gifts are replaced by baking products, and the Mojačokolada.si logo gradually changes into BAM Become A Master. The Baking Products category welcomes new members who will be happy to help you prepare your next dessert. In addition to shopping on our website, you can also find BAM products in more than 50 retail outlets.

2022

The baking category now has more than 100 products. To further promote the world of confectionery and bring it closer to home pastry chefs, we have launched the BAM Pastry Academy. The well-known BAM baking products will take you to the most chocolatey flavours in the skilful hands of pastry chefs. Through the online academy, you'll learn about the different techniques used by pastry chefs with a focus on practical examples. BAM Pastry Academy ensures that your existing knowledge is expanded and also provides the most practical examples to simplify dessert preparation. And while everything is looking so modern, let's have a look at our new website! Did we nail it? :)

Who are we?

You could say we are a small, young, positive and relaxed team. We are, but we are not. Every year we grow as a company, as an online shop, as a team, as a family. We sell the sweetest products on the planet and we are in an industry that we believe many are envious of. We still believe that the best job is working with chocolate. And we are happy to spread this mission!

Andraž G.

Vodja projekta
Preberi več

Andraž G.

Vodja projekta

Optimizacija procesov, test novih BAM izdelkov, planiranje najboljših teambuildingov niso ravno v enaki branži, a skupaj gredo z roko v roki. Njegov moto: Raziščimo problem in nato poiščimo rešitev.

 1. Kako skrbiš za svoje zaposlene? Moj modus operandi sloni predvsem na zaupanju, spoštovanju in motivaciji posameznika. In če naštejem še nekaj "bonbončkov": kvartalna presenečenja (zadnje: gajbica sadja&zelenjave), konkurenčne plače z maksimalnimi regresi, open office (večina ekipe dela remote first, z možnostjo dela v pisarni) brez "štemplanja", dvakrat letno 3-dnevni teambuildingi, tedenski "weekly-ji" z vsakim posameznikom (za prav vsakega si čisto vsak teden brez izjeme vzamem vsaj 15 min) & občasna kosila.
 2. Česa te je najbolj strah? V tem trenutku predvsem kako bo situacija v svetu vplivala na nas in na naše okolje. Ampak iskreno verjamem, da imamo zdaj resnično fantastično ekipo, ki bo zmogla čez vse prepreke in ovire. :)
 3. Kje te najdemo, ko nisi v službi? V kuhinji ali na sprehodu. Čez vikende pa v zraku (sem navdušen jadralni padalec) ali kje na kakšnem hribu.

Barbara K.

Urednica spletnih strani in procesov
Preberi več

Barbara K.

Urednica spletnih strani in procesov

Je kot reševalno vozilo, le da se sprehaja po spletu in malo med člani ekipe. S svojim znanjem in izkušnjami, s katerimi piše že deseto leto čokoladne zgodbe, skrbi za pravilno delovanje spletne strani, ustvarjanje najboljše uporabniške izkušnje in optimiziranje procesov.

 1. Katero sladico najraje pripraviš? Pravzaprav redko pripravljam iste sladice, ker rada eksperimentiram z novimi recepti. Se pa največkrat v moji kuhinji ponavlja priprava mousse in kremnih sladic :)
 2. Kaj bi počela, če ne bi bila del BAM ekipe? Dobro vprašanje :) Ker si po toliko letih obkroženosti s čokolado (10 and still counting) niti ne predstavljam kaj drugega he he. Šalo na stran - mislim, da bi se vseeno podala v podoben digitalni projekt, saj mi je takšno delo pisano na kožo.
 3. Delo od doma ali delo v pisarni? Definitivno izberem delo od doma, ker lahko v svoji domači pisarni še bolj produktivno izkoristim čas. Kadar pa "pogrešam" ostalo ekipo, pa so ti le klik ali klic stran :)

Urša R.

Ustvarjalka vsebin
Preberi več

Urša R.

Ustvarjalka vsebin

Urša skrbi za ideje in nasvete, kako ustvarjati z BAM izdelki, tu in tam pa poskrbi tudi za kakšne dobre popuste.

 1. Kaj te najbolj jezi? Zatipk vsebine, ki ga opazim šele takrat, ko ga ne morem več popraviti.
 2. Najboljši občutek pri delu? Kadar se besede tako lepo usedejo ena k drugi in ustvarijo odlično vsebino. Najbolj me veseli delo, ki je daleč stran od grafov, številk in tabel.
 3. Česa ne maraš? Vedno znova se navdušujem nad mimiko obrazov ko povem, da ne maram jagod. A je to res tako čudno? :)

Saša N.

Marketing
Preberi več

Saša N.

Marketing

Tehnična mojstrica Facebook, Instagram, Google, TikTok in ostalih oglaševalskih platform. Po duši oblikovalka, kar pokaže tudi s pripravo grafik, ki stojijo ob BAM izdelkih.

 1. Kaj bi počela, če bi imela toliko denarja, da ti ne bi bilo treba hoditi v službo? Potovala, spoznavala različne kulture po svetu, investirala in delala v kakšni dobrodelni organizaciji k se ukvarja s sustainability, koralnimi grebeni, reševanjem morskega življenja. Poleg tega bi pa delala še kak content creation al pa oblikovala embalažo za kako sustainable firmo - za dušo. Nekaj v navezi z dizajnom in sustainability bi vseen počela če ne bi rabila denarja. Aja pa dala bi denar tistim, k bi ga rablili. Družini, prijateljem.
 2. Kam bi najraje odpotovala? Peru, Indonezija.
 3. Česa se najbolj bojiš? Da ne bi več videla al pa da bi obtičala v življenju samo na enem mestu.

Patricija Ž.

Key account manager
Preberi več

Patricija Ž.

Key account manager

Poznaš tisti občutek, ko se na hitro odločiš za pripravo sladice, a je za spletni nakup že prepozno? Patricija je tvoja rešitev. Skrbi, da lahko naše BAM izdelke na peko najdeš tudi na policah fizičnih trgovin in te tako reši iz zagate. :)

 1. Fun fact o tebi. Jih delim več. :) Ne morem si umivat zob s toplo vodo. Ne prenesem pogleda na prežvečen žvečilni gumi. Ne maram kuhati. Obožujem mačke. Če sem lačna sem tečna.
 2. Kje te najdemo, ko nisi v službi? V gorah, na zraku, v gibanju. Doma obkrožena z družino in 2 mačkoma. S knjigo v roki ali na kavču z dobro kriminalno serijo. Ali na sprehodih s podcasti v ušesih.
 3. Kako bi domačim razložila, kaj delaš v službi? Skrbim, da so BAM izdelki na voljo na policah vseh trgovin.

Ana B.

Nabava
Preberi več

Ana B.

Nabava

Tvoje želja po BAM izdelku, njen ukaz. Ana skrbi, da so BAM izdelki za peko na zalogi in poskrbi, da na spletne police dodajamo tudi nove okuse.

 1. Največji izziv na katerega si naletela? Uh, to je pa kar težko vprašanje. Velikokrat se srečam z izzivi, a najtežje premagam tiste, ki so vezani na dejavnike, na katere nimam vpliva. Najbolj me skrbijo dvigi cen kar prinese slabša pogajanja. 
 2. Kje te najdemo, ko ne delaš? Ta je lahka. V fitnesu. 
 3. Najboljši trenutek v delovnem dnevu? Ko si BAM ekipa zaželi novih okusov, poskrbim za to, da jih dobimo.

Nastja G.

Podpora strankam
Preberi več

Nastja G.

Podpora strankam

Ko se zatakne, je tu Nastja. Skrbi, da tvoja naročila na tvoj naslov prispejo pravočasno in ti pomaga, če se ti v kateremkoli koraku zatakne. Tu in tam pa ti ob naročilo doda tudi trik, nasvet ali recept, kako ustvarjati z BAM izdelki.

 1. Največji izziv na katerega si naletela? Nasploh? Potem izberem ‘odselit se od družine 250km stran’. V službi pa vsakodnevno, ko moram kak popust ali uslugo zavrnit - iskreno, malo zajokam v sebi. 
 2. Kam najraje potuješ? Verjetno sem ena izmed redkih, ki ima raje izlete, kot potovanja. Definitivno je ena izmed mojih najljubših destinacij Italija. Všeč mi je njihova umetnost in kulinarika in z veseljem se vračam. V prihodnosti si želim obiskati Nordijske države. 
 3. Česa nikoli ne bi preiskusila? Kakršnihkoli ekstremnih specialitet, ala kobilice, ipd., že morski sadeži so preveč zame..

Metka J.

Vodja skladišča
Preberi več

Metka J.

Vodja skladišča

Metka skrbi, da so tvoji naročeni BAM izdelki skrbno zaščiteni in na tvoj naslov dostavljeni ravno takrat, ko iz omare "vlečeš mikser".

 1. Kje te najdemo po službi? Po službi me najdeš na vrtu, za štedilnikom (rada kuham) ali na kavi ob dobri družbi. Ampak prvi dve prevladujeta.
 2. Najboljši občutek pri delu? Najboljši občutek? Fair in iskren odnos med ekipo ter odprtost Andraža za takojšnje reševanje nastalih problemov. 
 3. Kateri je najlepši kotiček Slovenije? Najljubši kotiček… definitivno slovenska Obala. Od vedno sem svoj zen našla v morju, butanju valov ter dobri istrski hrani lokalnih ponudnikov. Pa tudi Goriška Brda skrivajo ogromno zakladov.

Tajda F.

Pomočnica v skladišču
Preberi več

Tajda F.

Pomočnica v skladišču

Tajda je desna roka Metke in skupaj tako skrbita, da so tvoji naročeni BAM izdelki skrbno zaščiteni in na tvoj naslov dostavljeni ravno takrat, ko iz omare "vlečeš mikser".

 1. Največji izziv na katerega si naletela? Moj največji izziv v življenju je bilo poiskati novo zaposlitev praktično čez noč. A mi je uspelo! :)
 2. Kam najraje potuješ? Najraje potujem oz. zaidem kamorkoli je voda, zelo uživam in se sprostim na morju, jezerih ali ob slapovih.
 3. Česa nikoli ne bi preiskusila? Sem zelo avanturisticna in adrenalinska, zato se zelo rada lotim novih izzivov, najraje pa jih doživim v družbi z mojimi prijatelji.

Blaž B.

Ustvarjalec video in foto vsebin
Preberi več

Blaž B.

Ustvarjalec video in foto vsebin

Ker se zaveda, kako pomembna je pravilna priprava sladice, poleg fotografij recepta poskrbi tudi za video prikaz, kjer ti nazorno pokaže vsak korak.

 1. Česa nikoli ne bi preiskusil? Nikoli nebi preizkusil vlakca smrti, blue tornado ipd. ekstremnih adrenalinskih zadev.
 2. Kaj bi počel, če bi imel toliko denarja, da ti ne bi bilo treba hoditi v službo? Če bi imel toliko denarja, da mi nebi bilo treba hodit v službo, bi prepotoval cel svet in vlogal za svoj YouTube kanal.
 3. Kje te najdemo, ko ne delaš? Ko ne delam, me po navadi najdete v družbi mojih prijateljev ob dobri hrani in pijači. Si pa definitivno vzamem kak večer ali dopoldne, da nekaj časa preživim sam s sabo.
Become a master pâtissier

Become a master pâtissier

News
Recipe
Latest
News
Recipe
Latest

Latest news and recipes